L’Ampolla celebra la XXIII Festa de la Sega amb més de 1.500 tiquets de degustació venuts i dona el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

L’Ampolla celebra la XXIII Festa de la Sega amb més de 1.500 tiquets de degustació venuts i dona el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

L’Ampolla celebra la XXIII Festa de la Sega amb més de 1.500 tiquets de degustació venuts i dona el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

L’Ampolla celebra la XXIII Festa de la Sega amb més de 1.500 tiquets de degustació venuts i dona el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

Ajuntament
  • Ajuntament
Gastronomia

L'Ampolla ha viscut aquest diumenge, 22 de setembre, una de les seves festivitats més tradicionals amb la celebració de la XXIII Festa de la Sega. Des de les 11:00 fins a les 13:30 hores, el port pesquer del municipi s'ha convertit en un autèntic sequer, recreant de manera fidel el procés tradicional de sega de l'arròs, des de la recollida fins a l’ensacat. Centenars de veïns i visitants s'han acostat per conèixer de primera mà una part fonamental del patrimoni agrícola del Delta de l'Ebre.

La música tradicional ha estat un element clau per ambientar la festa, amb les actuacions de Guardet Lo Cantador i la Rondalla Suc d'Anguila, que han donat un toc festiu a la jornada. Amb més de 1.500 tiquets de degustació venuts, durant tot el matí, els assistents han pogut gaudir d'arròs cuinat en diferents formes, com la paella, la baldana d'arròs i l'arròs negre. També s'han ofert postres i productes dolços elaborats amb arròs.

Aquest esdeveniment ha estat el tret de sortida de les XXV Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, que se celebren a l'Ampolla fins al 13 d'octubre. Durant aquestes jornades, onze restaurants locals ofereixen menús especials que posen en valor l'arròs del Delta, combinat amb marisc i altres productes típics de la zona, maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els preus dels menús oscil·len entre els 39 i els 45 euros, i els establiments participants són: Bama Restaurant Beach-Club, Botavara, Can Piñana, Casa Llambrich - Juani, El Nàutic Restaurant, La Barraca, La Roca Plana, Lo Goleró, Lo Típic, Rodamar i Sol.

L'Ajuntament de l’Ampolla anima tothom a participar en aquestes jornades, que any rere any reafirmen el municipi com un referent gastronòmic del Delta i una destinació imprescindible per als amants de la bona cuina.

Festa de la Sega_5.jpeg
Festa de la Sega_4.jpeg
Festa de la Sega_2.jpeg

També et pot interessar...

L'Ampolla celebra la XXIII Festa de la Sega i les XXV Jornades Gastronòmiques de l'Arròs
18/09/2024
L'Ampolla celebrarà aquest diumenge, 22 de setembre, la XXIII Festa de la Sega, que tindrà lloc de les 11:00 a les 13:30 hores, al port pesquer de l'Ampolla.
La Diada de l'Ostra del Delta de l’Ampolla reparteix 19.000 ostres demostrant la gran qualitat del producte
07/05/2024
La 32a Diada de l'Ostra del Delta va repartir aquest diumenge 5 de maig 19.000 ostres, que van demostrar la gran qualitat del producte: fresc i amb un sabor incomparable.
El diumenge 5 de maig, l'Ampolla celebrarà la Diada de l'Ostra del Delta
17/04/2024
L'Ampolla celebrarà, el diumenge 5 de maig, la 32a edició de la Diada de l'Ostra del Delta. Durant el matí, es repartiran 2.500 quilos d'ostres del Delta de l'Ebre entre totes les persones assistents a l'esdeveniment, que tindrà lloc al port pesquer del municipi.
La cuina tradicional i la d’avantguarda es retroben a GastroMar l’Ampolla 2024
05/03/2024
La IV edició del certamen incideix en la necessitat d'apostar pel producte del territori i de temporada, per la dignificació del sector pesquer i per la sostenibilitat.
El peix de proximitat, la sostenibilitat de la cuina marinera i la identitat com a referent gastronòmic protagonitzaran GastroMar l’Ampolla 2024
20/02/2024
Xefs de la talla d’Àngel Guimerà, Martín Comamala, Aitor López, Marc Gascons, Gessamí Caramés, Joan Bosch o Jean Louis Neichel, entre d’altres, cuinaran en directe entre el 3 i el 5 de març.