Els tretze restaurants participants en les XXII Jornades Gastronòmiques de l'Arròs de l'Ampolla serveixen més de 1.500 menúsEls tretze restaurants participants en les XXII Jornades Gastronòmiques de l'Arròs de l'Ampolla serveixen més de 1.500 menús

Els tretze restaurants participants en les XXII Jornades Gastronòmiques de l'Arròs de l'Ampolla serveixen més de 1.500 menús

Els tretze restaurants participants en les XXII Jornades Gastronòmiques de l'Arròs de l'Ampolla serveixen més de 1.500 menús

Els tretze restaurants participants en les XXII Jornades Gastronòmiques de l'Arròs de l'Ampolla serveixen més de 1.500 menús

Ajuntament
  • Ajuntament
Gastronomia

Els tretze restaurants que van participar en les XXII Jornades Gastronòmiques de l'Arròs de l'Ampolla van servir més de 1.500 menús. Enguany, les Jornades van tenir lloc del 25 de setembre al 10 d'octubre.

Coincidint amb l'època de la sega de l'arròs, un any més restauradors del municipi van preparar un seguit de propostes que combinaven aquest producte amb d'altres de proximitat com peix de la llotja de l'Ampolla, marisc i vins DO Terra Alta, amb l'objectiu de promocionar l'oferta gastronòmica de la zona.

Entre el ventall de propostes que els comensals podien trobar en els menús dels diversos restaurants hi havia arròs de pop i rap, eriçó d'arròs amb anguila fumada sobre llit de melmelada de tomàquet, arròs amb llamàntol, arròs de camagrocs i carpaccio de gamba, farcellet de baldana d'arròs amb ceba caramel·litzada i anguila fumada, i arròs amb tonyina Balfegó, entre molts altres plats.

Aquest cereal que es conrea al Delta de l'Ebre també va ser el protagonista d'algunes postres com del menjar blanc amb gelat de llet merengada, de l'arròs amb llet amb gelat de safrà d'Horta, i de l'escuma d'arròs amb llet i gelat de vainilla de Madagascar. Els preus dels menús oscil·laven entre els 30 i els 45 euros.

Jornades Gastronòmiques de l'Arròs 2.jpg

Els restaurants adherits a les jornades d’aquest any 2021 van ser: Bama Restaurant – Beach Club, Botavara, Can Piñana, Casa Llambrich – Juani, Club Nàutic – Casa Montero, La Barraca, La Roca Plana, Lo Goleró, Restaurant del Mar – Flamingo, Rodamar, Sol, Taperia Lo Típic i Xerta Mar.

Com en anys anteriors, la marca d'arròs Nomen va col·laborar amb aquesta iniciativa obsequiant els restaurants adherits amb arròs perquè l'utilitzessin per elaborar els plats dels seus menús.

També et pot interessar...

Tretze restaurants de l’Ampolla participen en les XXII Jornades Gastronòmiques de l'Arròs
17/09/2021
Un total de tretze restaurants de l'Ampolla participaran del 25 de setembre al 10 d'octubre en les XXII Jornades Gastronòmiques de l'Arròs oferint diferents menús basats en aquest cereal que es conrea al Delta de l'Ebre.
Els restaurants de l'Ampolla participants en les XXX Jornades Gastronòmiques de l'Ostra serveixen gairebé 1.700 menús
06/06/2021
Un total de tretze restaurats de l’Ampolla van tornar a treballar plegats per oferir, un any més, diferents menús gastronòmics en el marc de les Jornades Gastronòmiques de l'Ostra de l'Ampolla. En total, els restauradors de l'Ampolla van servir 1.697 menús, gairebé la mateixa quantitat que en la darrera edició, que es va celebrar l'any 2019, quan en van preparar 1.798.
Un total de tretze restaurants se sumen a la 30a edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Ostra de l’Ampolla
30/04/2021
Un total de tretze restaurats de l’Ampolla tornen a treballar plegats per oferir, un any més, diferents menús gastronòmics on l’ostra serà la principal protagonista. La 30a edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Ostra de l’Ampolla tindrà lloc del 8 al 23 de maig i inclourà menús a un preu únic de 35 euros.
GastroMar l'Ampolla 2021 converteix el nostre municipi en referent culinari i sostenible del territori
23/03/2021
La primera edició del GastroMar l'Ampolla, les jornades professionals de cuina i ciència, ha comptat amb la presència de reconeguts xefs com Hermanos Torres**, del restaurant Cocina Hermanos Torres; Mateu Casañas, dels restaurants Compartir (Cadaquès) i Disfrutar** (Barcelona); Vicent Guimerà*, del restaurant L'Antic Molí; Quim Casellas*, del restaurant Casamar; Albert Raurich*, del restaurant Dos Palillos; i Ada Parellada, del restaurant Semproniana, entre d'altres, que han creat en directe plats i receptes marineres tant de cuina clàssica i tradicional com de fusió mediterrània-oriental, així com de cuina d’autor contemporània, moderna i conceptual.
La primera edició del GastroMar l'Ampolla pretén consolidar el municipi com a espai gastronòmic del Delta de l'Ebre
17/03/2021
GastroMar l'Ampolla, impulsat per l'Ajuntament de l'Ampolla, neix com un esdeveniment per donar a conèixer els productes del mar de les Terres de l’Ebre i per extensió de la Mediterrània i consolidar el municipi com a espai gastronòmic del Delta de l'Ebre.