La primera edició del GastroMar l'Ampolla pretén consolidar el municipi com a espai gastronòmic del Delta de l'Ebre

La primera edició del GastroMar l'Ampolla pretén consolidar el municipi com a espai gastronòmic del Delta de l'Ebre

La primera edició del GastroMar l'Ampolla pretén consolidar el municipi com a espai gastronòmic del Delta de l'Ebre

La primera edició del GastroMar l'Ampolla pretén consolidar el municipi com a espai gastronòmic del Delta de l'Ebre

Ajuntament
  • Ajuntament
Gastronomia

GastroMar l'Ampolla, impulsat per l'Ajuntament de l'Ampolla, neix com un esdeveniment per donar a conèixer els productes del mar de les Terres de l’Ebre i per extensió de la Mediterrània i consolidar el municipi com a espai gastronòmic del Delta de l'Ebre.

Del 21 al 23 de març, aquestes jornades professionals de cuina i ciència tractaran temes relacionats amb la cuina marinera tradicional i contemporània, “la cuina d’abord”, i es parlarà d’investigació, ciència, salut i sostenibilitat, realçant espècies de peix i productes mariners poc habituals als mercats i a les cartes dels restaurants.

La primera edició d'aquest congrés culinari comptarà, d’una banda, amb la participació de 15 xefs de diferents parts del litoral català que elaboraran en directe plats i receptes marineres tant de cuina clàssica i tradicional com de fusió mediterrània-oriental, o de cuina d’autor contemporània, moderna i conceptual.

D’altra banda, i des del vessant acadèmic i científic del congrés, que coordina la Fundació Alícia, a cada sessió hi intervindrà un expert de referència que parlarà de com es pot continuar gaudint de tot allò que el mar ofereix i, al mateix temps, afavorir la seva ecologia, l’economia local, la vida dels pescadors, la restauració, el turisme sostenible, la salut dels ciutadans, la cultura i el plaer gastronòmic.

Una dotzena d’investigadors i científics, dialogant en directe amb Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia, i en alguns moments comentant què es cuina amb els xefs, explicaran de manera entenedora les claus, els fruits del mar i del Delta de l'Ebre i les estratègies per assolir els objectius exposats.

L’esdeveniment es desenvoluparà simultàniament en dos platós situats a l'hotel Flamingo de l'Ampolla, des dels quals xefs i ponents podran veure's i interactuar. Totes les sessions s’emetran en streaming pel canal de Youtube Gastroevents Online.

GastroMar l’Ampolla 2021

Aquesta primera edició busca crear debat sobre l’elaboració dels productes mariners del Delta de l'Ebre, del peix senzill i de la manipulació d’aquests i altres productes mediterranis.

De la mateixa manera, pretén fer una demostració de l’elaboració de plats, amb peixos sostenibles, arròs, amb ostra i mol·luscs del Delta i amb peixos poc coneguts.

Així com establir aquest acte com un congrés anual on es puguin obtenir unes conclusions sobre el consum de peix senzill i aconseguir que els restauradors, com a màxims prescriptors gastronòmics, s’impliquin amb aquest objectiu principal.

L'Ampolla, cuina de l'ostra

En el marc d'aquest congrés culinari, se celebrarà la 7a edició de L'Ampolla, cuina de l'ostra, on restauradors de la localitat presentaran un plat d'ostra cuinada el qual serà valorat per un jurat que escollirà l'opció més saborosa.

También te puede interesar...

L’Ampolla celebra la XXIII Festa de la Sega amb més de 1.500 tiquets de degustació venuts i dona el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs
23/09/2024
L’Ampolla ha viscut aquest diumenge, 22 de setembre, una de les seves festivitats més tradicionals amb la celebració de la XXIII Festa de la Sega. Des de les 11:00 fins a les 13:30 hores, el port pesquer del municipi s’ha convertit en un autèntic sequer, recreant de manera fidel el procés tradicional de sega de l’arròs, des de la recollida fins a l’ensacat.
L'Ampolla celebra la XXIII Festa de la Sega i les XXV Jornades Gastronòmiques de l'Arròs
18/09/2024
L'Ampolla celebrarà aquest diumenge, 22 de setembre, la XXIII Festa de la Sega, que tindrà lloc de les 11:00 a les 13:30 hores, al port pesquer de l'Ampolla.
La Diada de l'Ostra del Delta de l’Ampolla reparteix 19.000 ostres demostrant la gran qualitat del producte
07/05/2024
La 32a Diada de l'Ostra del Delta va repartir aquest diumenge 5 de maig 19.000 ostres, que van demostrar la gran qualitat del producte: fresc i amb un sabor incomparable.
El diumenge 5 de maig, l'Ampolla celebrarà la Diada de l'Ostra del Delta
17/04/2024
L'Ampolla celebrarà, el diumenge 5 de maig, la 32a edició de la Diada de l'Ostra del Delta. Durant el matí, es repartiran 2.500 quilos d'ostres del Delta de l'Ebre entre totes les persones assistents a l'esdeveniment, que tindrà lloc al port pesquer del municipi.
La cuina tradicional i la d’avantguarda es retroben a GastroMar l’Ampolla 2024
05/03/2024
La IV edició del certamen incideix en la necessitat d'apostar pel producte del territori i de temporada, per la dignificació del sector pesquer i per la sostenibilitat.