El congrés culinari GastroMar l’Ampolla 2022 comptarà amb més d'una vintena de professionals de la cuina i d'acadèmics

El congrés culinari GastroMar l’Ampolla 2022 comptarà amb més d'una vintena de professionals de la cuina i d'acadèmics

El congrés culinari GastroMar l’Ampolla 2022 comptarà amb més d'una vintena de professionals de la cuina i d'acadèmics

El congrés culinari GastroMar l’Ampolla 2022 comptarà amb més d'una vintena de professionals de la cuina i d'acadèmics

Ajuntament
  • Ajuntament
Gastronomia

La segona edició del GastroMar l'Ampolla, organitzada per l'Ajuntament de l'Ampolla, tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de març i comptarà amb la participació de més d’una desena de professionals del món de la cuina que elaboraran en directe plats i receptes marineres tant de cuina clàssica i tradicional com de fusió mediterrània-oriental, o de cuina d’autor contemporània, moderna i conceptual.

Hi participaran cuiners i cuineres com Ada Parellada, del restaurant Semproniana; Gessamí Caramés, pastissera i presentadora del programa Cuines de TV3; Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar** de Barcelona i del Compartir de Cadaqués; Ivan Margalef i Xavier Benito, del restaurant L’Ó*; i Iolanda Bustos, la cuinera de les flors, entre molts d’altres.

D’altra banda, i des del vessant acadèmic i científic del congrés, que coordina la Fundació Alícia, a cada sessió hi intervindrà un expert de referència que parlarà de com es pot continuar gaudint de tot allò que el mar ofereix i, al mateix temps, afavorir la seva ecologia, l’economia local, la vida dels pescadors, la restauració, el turisme sostenible, la salut dels ciutadans, la cultura i el plaer gastronòmic.

En aquest àmbit es comptarà amb la presència, entre altres experts i acadèmics, de Toni Massanés, director de la Fundació Alícia; Paula Molés, periodista i presentadora del programa Un restaurant caníbal a Berlín de Catalunya Ràdio; Cristóbal Aguilera, gestor d'Innovació a l’IRTA i divulgador científic; i Lourdes Reig, biòloga i doctora en Ciències del Mar, professora titular de la Universitat Politècnica de Catalunya i directora de la Xarxa d'I+D+I Marítima de Catalunya.

Així doncs, aquestes jornades professionals de cuina i ciència tenen com a objectiu tractar temes relacionats amb la cuina marinera tradicional i contemporània, la cuina d’abord, posar sobre la taula qüestions sobre investigació, ciència, salut i sostenibilitat i consolidar l’Ampolla com a espai gastronòmic del Delta de l'Ebre.

L’esdeveniment es desenvoluparà simultàniament en dos platós situats a l'hotel Flamingo de l'Ampolla, des dels quals xefs i ponents podran veure's i interactuar. Totes les sessions s’emetran en streaming pel canal de Youtube Gastroevents Online i aquest any, a diferència de la primera edició, també hi haurà públic -l’aforament als platós serà limitat i es controlarà per ordre d’arribada-.

GastroMar l’Ampolla 2022

La inauguració de la segona edició del congrés GastroMar l’Ampolla tindrà lloc el diumenge 20 de març, a les 18 hores, i anirà a càrrec de Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla; Joan Alginet, gerent del GALP Terres de l’Ebre/Mar de l’Ebre; Jesús Gómez, director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l'Ebre; i Toni Massanés, director de la Fundació Alícia.

Aquesta edició busca crear debat sobre l’elaboració dels productes mariners del Delta de l'Ebre, l’alimentació responsable i la cuina d’aprofitament, sostenible, saludable i familiar. De la mateixa manera, pretén fer una demostració de l’elaboració de plats, amb peixos sostenibles, arròs, amb ostra i mol·luscs del Delta i amb peixos poc coneguts o amb parts del peix que no se solen menjar.

Concurs L'Ampolla, cuina de l'ostra

En el marc d'aquest congrés culinari, el diumenge 20 de març, a les 18.10 hores, se celebrarà la 8a edició del concurs L'Ampolla, cuina de l'ostra, on set restauradors de la localitat presentaran un plat d'ostra cuinada els quals seran valorats per un jurat que atorgarà tres premis: Premi a la millor presentació, Premi a l'elaboració i Premi al compromís sostenible. Els restaurants participants seran: La Barraca, Del Mar, Casa Llambrich - Juani, Taperia Lo Típic, Bama Restaurant - BeachClub, Club Nàutic - Casa Montero i La Pesquera.

Cartell de GastroMar l'Ampolla 2022.jpeg

También te puede interesar...

L’Ampolla celebra la XXIII Festa de la Sega amb més de 1.500 tiquets de degustació venuts i dona el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs
23/09/2024
L’Ampolla ha viscut aquest diumenge, 22 de setembre, una de les seves festivitats més tradicionals amb la celebració de la XXIII Festa de la Sega. Des de les 11:00 fins a les 13:30 hores, el port pesquer del municipi s’ha convertit en un autèntic sequer, recreant de manera fidel el procés tradicional de sega de l’arròs, des de la recollida fins a l’ensacat.
L'Ampolla celebra la XXIII Festa de la Sega i les XXV Jornades Gastronòmiques de l'Arròs
18/09/2024
L'Ampolla celebrarà aquest diumenge, 22 de setembre, la XXIII Festa de la Sega, que tindrà lloc de les 11:00 a les 13:30 hores, al port pesquer de l'Ampolla.
La Diada de l'Ostra del Delta de l’Ampolla reparteix 19.000 ostres demostrant la gran qualitat del producte
07/05/2024
La 32a Diada de l'Ostra del Delta va repartir aquest diumenge 5 de maig 19.000 ostres, que van demostrar la gran qualitat del producte: fresc i amb un sabor incomparable.
El diumenge 5 de maig, l'Ampolla celebrarà la Diada de l'Ostra del Delta
17/04/2024
L'Ampolla celebrarà, el diumenge 5 de maig, la 32a edició de la Diada de l'Ostra del Delta. Durant el matí, es repartiran 2.500 quilos d'ostres del Delta de l'Ebre entre totes les persones assistents a l'esdeveniment, que tindrà lloc al port pesquer del municipi.
La cuina tradicional i la d’avantguarda es retroben a GastroMar l’Ampolla 2024
05/03/2024
La IV edició del certamen incideix en la necessitat d'apostar pel producte del territori i de temporada, per la dignificació del sector pesquer i per la sostenibilitat.